Tredje dagens utbildning

Började dagen med en omelett med lite toast. Därefter gick jag tillbaka och satte mig på dass. När jag var färdig använde jag den sprutande toarullen och hoppade in i dushen.

Efter en heldag på kontoret så var det dags att åka hem. Klockan var 1800 så det skulle dröja 45 minuter innan taxin kom. Efter 50 minuter kom han. Jag gick ut till bilen och det visade sig vara samma kille som jag åkte till kontoret. Så vi började småsnacka lite. Jag ställde frågorna och han svarade. Det visade sig att han jobbade som taxichaufför och hade gjort så i två år för att hans syster skulle gifta sig. Han hade varit ett lovande hopp inom cricket och hade haft samma batting average som någon känd supercricketspelare. Som också var med på samma uttagning. Han hade blivit erbjuden att börja spela professionellt men för att göra det skulle han betala managern 15000 rupier. Ca 120*15 SEK. Och detta var pengar han inte hade. Så nu satt han som taxichaufför och jobbade mellan 9 till 21 varje dag för en lön på 10000 rupier i månaden. Ca 1200 kr.
Men drömmen om cricket levde vidare.

Väl på hotellet så visade det sig att det var cake mixing day. Och alla var välkomna. Eftersom jag injte hade något annat att göra så joinade jag och gjord min lilla mixning av kakan. Tydligen gör de såhär och blandar ihop en massa ingredienser med rom och annan sprit och sen blir det en kaka till julen.

Posted in India 2014
2 comments on “Tredje dagens utbildning
  1. Agneta says:

    Intressant läsning :-) En undran bara, är de så duktiga på engelska eller kan du något annat intressant språk som är gångbart?

Leave a Reply