Indien 101

Sitter på en restaurang på toppenvåningen av hotellet. Gick in, satte mig och efter en stund kom en herre fram och frågar om jag vill ha något att dricka. En öl svarar jag varpå han rusar iväg och hämtar en super kall King fisher…mums…jag tar upp telefonen och ringer hem. Under tiden jag pratar kommer det ut flertalet indier med olika smårätter. Allt från grillen.. lamm, kyckling, spetta, ost, en helt underbar currylax och några saker jag inte vet vad det är. Kryddigt och gott. Frågade en av servitörerna vad som höll på att hända och han svarade att det var först 16 starters… sen buffé… och slutligen efterrätt. Ölen ingick inte. Ölen kostar 18 kr styck och maten kostar 120 kr. Och då är det full service hela tiden. Hinner inte äta undan innan ytterligare en indier kommer med en starter.

Rätten slutade med att jag bad om notan. Efter en stund kom en herre med mörk kostym fram till mig och såg allvarligt på mig. Först trodde jag att jag gjort något fel men sen sa han. Its on the house… since you are staying here we like to give you this first meal.

Tusen tack sa jag, jag fick fylla i en vad du tycker om maten lapp… svårt att inte skriva toppen på allt när man blir bjuden men jag klagar inte.

Sov gott!

Dane

Utsikt från matplatsen

Posted in India 2014
2 comments on “Indien 101
  1. Da bradda says:

    Om jag känner dig rätt, så skaffar du en lösmustasch och en peruk till nästa besök i restaurangen 😀

Leave a Reply