Tisdag andra veckan

När jag satte mig i taxin idag så fanns det inget säkerhetsbälte. Chaffisen såg hur jag letade och sa snabbt.. no need for belt in India. Jag sa, I want to have… han tittade på mig log och sa.. no no you just relax sir. Enjoy the ride… borde ju veta bättre.

Här i Indien är det lag på att han som kör motorcykeln måste ha hjälm. Såg under helgens trafik en motorcykel med 4 personer på. Pappa, en ca 5 åring,mamma och en ca sjuåring. Tur att pappan hade hjälm…

När jag km till jobbet igår träffade jag några som jobbade på Ikea retail. De frågade om jag kunde hålla en intro för dem om planners på ikea så det gjorde jag. Tre nya Indier med namnen …bla bla bla.. har ingen aning om vad de sa kom på besök. Så vid 11 tiden höll jag en sales pitch för folket. Efter det kom Praveen. Alltid lika glad och hade lagat middag till mig. Jag tackade ja och han hällde på. Kryddat ris med någon typ av yoghurt sås. Mycket smaskigt. Maten serverade på läckra metallbrickor med fördjupningar i. Detta är vad alla äter ur. Påminner ganska mycket om ett fängelse… hmm, kan det vara så att jag egentligen är här som ett straff och att mitt visum egentligen var en häcktningsorder… konspirationerna är många.. hur som helst åter till ämnet. När maten var avklarad höll jag utbildning hela kvällen. Väl tillbaka på hotellet började jag tänka på dricksen jag gav städkillen. Han har ju gett mig så fina djur innan och så innan jag åkte dricksade jag lite igen (är en sucker för handuksdjur). Tydligen uppskattat, för denna gången hade han verkligen gett allt. Får väl dricksa igen nu bara för att se om han kan toppa det.

Sitter nu på Skylift igen. En riktigt sweet restaurang. På väggen spelas det Indisk Premiere League. Hög klass? Verkligen inte… felpass, råa tacklingar och chansningar hela tiden. Riktigt underhållande hehe.
Såg precis ett felaktigt inkast på matchen. Börjar direkt att tänka på mitt lag därhemma. I vårt lag är felaktiga inkast är mer en regel än ett undantag. Så kanske det är här också.

Efter en stund dyker det upp koder på tv som visar hur signalen kodas om. Hmm piratkabel.. tja varför inte.

Har snackat lite med olika taxichaffisar om hur man får körkort här i Indien. Det visar sig att en konstapel sätter sig bredvid dig. Sen ställer han lite frågor om blinkers. Efter det betalar du 100 rupier till honom så är saken biff. 12 spänn och whipps så har du körkort. Samma sak med besiktning. Du kör fram bilen… betalar 400 rupier och kör därifrån, effektiv och enkelt…

Posted in India 2014

Leave a Reply