Sista dagen i Bangalore

Sitter på hotellrummet, om en stund skall jag käka lite och sen bär det iväg hemmåt. Har blivit god kompis med alla som jag utbildat, så det känns lite sorgligt att lämna men samtidigt längtar jag hem för att träffa min fru och mina barn. Fick ett kort som avskedspresent där alla hade skrivit en liten hälsning till mig. Ett trevlig minne som jag kommer ha från team Bangalore.

Så vad tycker jag då om Bangalore, Indien? Alla personer jag mött här har varit extremt trevliga och snälla mot mig. Vädret har varit skönt, inte för varmt men inte heller för kallt. Som en skön sommardag. Maten är supergod även om jag inte vågat testa de allra mest spännade rätterna för att jag varit rädd för magsjuka. Nackdelarna är fattigdomen, det svider i själen att åka taxi förbi magra kvinnor som går i sina antagligen enda kläder med en tygpåse i ena handen och en gammal hacka i andra. På huvudet har de skålar fyllda med grus från ett vägarbete. Att se vägkanterna fyllda med sopor där kossor står och äter och magra, skabbiga hundar som ligger och sover på marken. Kontrasterna mot de som går med kostym inne bakom säkertsvakterna är rätt extrema. Att ha fått reda på att nästan hela samhället är korrupt är ju inte heller så bra. Sen har vi ju smoggen, den ligger som en tät dimma över staden och det skall bli skönt att komma hem och andas ren frisk luft igen.

Bangalore är en arbetarstad, inte en semesterort, så några barn skulle jag inte ta hit. Har blivit rekommenderad att åka till Goa, där skall det tydligen vara helt fantastiskt.

Sammanfattningsvis kan man säga att mina uppleveser av Indien har varit minst sagt starka. Det har varit en enorm upplevelse för mig och jag ångrar inte att jag tod chansen och åkte ner.

Over and out,

Mr Daniel, Bangalore

Posted in India 2014

Leave a Reply